Wednesday, October 8, 2014

Om Interkulturelt museumsbesøk (Norsk Test)

Om Interkulturelt museumsbesøk

Den 3. Oktober besøkte vi interkulturelt museum på Grønland i Oslo. Det er mange bilder, avis klipp og video arkiv om Roma eller sigøynere.


I det første rommet ble jeg interessert i et bilde hvor en mann hoppet inn i en fretex-boks og for å finne klær. Andre bilder var av en gutt på ca 9 år som røyker og tre mann som sover i en campingvogn.  

I hovedrommet var jeg interessert i bilder og video arkiv om bryllupsfeiring. ”Maria giftet seg bare 14 år” sier en avis klipp. Er det lov i Norge? Det neste rom interessert meg var et bilde og avis klipp at ”21283 sigøynere ble gasset i hjel i Auschwitz om natten mellom 2.og 3. August 1944” under andre verdenskrig.

I 1934 ble 68 norske sigøynere nektet adgang til Norge. Voksenopplæring for sigøynere begynte i 1973. Noen folk jobber for fast hus til sigøynere i Oslo i 1972. Men mange sigøynere bor i campingvogn og telt i skogen.

Nå om dagen er mange sigøynere på gater i Oslo som tiggere og selge narkotika. De fleste av dem kommer fra Romania. Noen sier at de opprinnelig kommer fra India.


Politikere og politi i Oslo kommune har hodepine med hvordan å løse problemet som sigøynere i Oslos gater.

(ေနာ္ေ၀းစာေလ့က်င့္ခန္းကုိ အစမ္းတင္ထားျခင္းျဖစ္ပါေၾကာင္း။ ေနာ္ေ၀းစာစိတ္၀င္စားသူမ်ားရဲ့ မွတ္ခ်က္မ်ားကို ေမွ်ာ္လင့္လ်က္)။

0 comments:

Post a Comment

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More